Jdi na obsah Jdi na menu
 


PIZZA – nejlepší těsto

29. 1. 2009

PIZZA – nejlepší těsto

 

POTŘEBNÉ PŘÍSADY


250 ml vlažné vody

35 g olivového oleje

500 g hladké mouky

1 malá lžička sušeného droždí

2 malá lžičky soli

1 malá lžička drceného kmínu

1 malá lžička drceného orergána

 

  

POSTUP PŔÍPRAVY


Všechno ve správném pořadí (tedy v tom jak je uvedeno) dáme do pečící nádoby a pekárnu zapneme na program Těsto.

Po jeho dokončení můžeme rozválet na tenké pláty, které potom přeneseme na plech, na kterém máme pečící papír, nám se nejlépe osvědčila pečící silikonová podložka. Osvědčený je rajčatový sos na potírání (protlak, česneková pasta, oregano).

Potřeme a nazdobíme co nám nejvíce svědčí (šunka, kukuřice, strouhaný sýr).

POSTUP PEČENÍ

 


Pizzu dáme do vyhřáté trouby a pečeme 22 minut. 20 minut na 175-
190°C při spodním pečení. Na poslední 2 minuty vytáhneme a posypeme sýrem, který ještě dáme na ty 2 minutky zapéct do trouby.