Mazanec podle Romka
Suroviny:
275 ml mléka
100g rozpuštěného másla
500g polohrubé mouky
5 lžic cukru ( z toho 1-2 vanilkového)
1 lžička soli
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
rozinky (nejlepší jsou, když je již dříve namočíme v rumu)
Postup:
Necháme těsto promíchat a potom přidáme změklé máslo. Pokud je třeba, dohustíme přidáním mouky - po pípnutí přidat rozinky, nebo kandované ovoce.
Nakonec, v půlce pečení, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme plátkovými mandlemi.
Potom připravujeme pomocí programu Těsto. Pokud chceme mazanec péct v pekárně musíme dosypat více mouky!
V případě, že mazanec chceme nechat pořádně vykynout, tak asi tak 58 minut před koncem procesu (2 minutky po započetí pečení) pekárnu vypneme a těsto necháme ještě 1 – 1,5 h dojít. Poté zapneme na program pečení a …. ?
……. to je co?