Sekaná z pekárny
Suroviny (dávka pro 3 lidi) :
1000 g mletého masa
2 stroužky prolisovaného česneku
120 ml mléka
100 g strouhanky
strouhaný sýr na zjemnění (50 - 100 g)
1 cibule nakrájené na kostičky
1/2 lžičky soli
1 lžička majoránky
2 lžíce vody
1/2 nebo 1 rozdrobený Masox
1/2 lžičky drceného kmínu
Postup:
Sekanou namícháme v pekárně na základní program a po skončení prvního míchání pekárnu vypneme a program základní zapneme znovu a opětovně jen promícháme.
(Já míchám ručně v míse, protože mastný míchací hák se mi zle vytahuje, a také s tím má pekárna co dělat, aby to utáhla.)
Míchám den dopředu a nechám přes noc odležet.
Po ukončení míchání vyklopíme, vyndáme hnětací háky a nastavíme hodinový program Pečení. Po ukončení programu zkontrolujte, zda propečení stačí, většinou je potřeba nastavit ještě jednou program Pečení. Záleží jaký výkon má Vaše pekárna. Moje má 600 W a tak volím 2 x program pečení. Pokud máte 800 W a silnější, tak druhý program zkraťte dle Vašeho uvážení.
Nastavení pekárny:
Program Základní a po promíchání program Pečení (bez háků), po prvním pečení ještě jednou program pečení na „dodělání“.
Poznámka:
Sekaná z této pekárny servírovaná s kaší stačila pro 3 lidi k obědu i večeři.