Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sekaná z pekárny

17. 1. 2009

Sekaná z pekárny

Suroviny (dávka pro 3 lidi) :

1000 g mletého masa 

2 stroužky prolisovaného česneku

120 ml mléka

100 g strouhanky

strouhaný sýr na zjemnění (50 - 100 g)

1 cibule nakrájené na kostičky

1/2 lžičky soli

1 lžička majoránky

2 lžíce vody

1/2 nebo 1 rozdrobený Masox

1/2 lžičky drceného kmínu

Postup:

Sekanou namícháme v pekárně na základní program a po skončení prvního míchání pekárnu vypneme a program základní zapneme znovu a opětovně jen promícháme. 

(Já míchám ručně v míse, protože mastný míchací hák se mi zle vytahuje, a také s tím má pekárna co dělat, aby to utáhla.) 

Míchám den dopředu a nechám přes noc odležet.

 

Po ukončení míchání vyklopíme, vyndáme hnětací háky a nastavíme hodinový program Pečení. Po ukončení programu zkontrolujte, zda propečení stačí, většinou je potřeba nastavit ještě jednou program Pečení. Záleží jaký výkon má Vaše pekárna. Moje má 600 W a tak volím 2 x program pečení. Pokud máte 800 W a silnější, tak druhý program zkraťte dle Vašeho uvážení.

Nastavení pekárny: 

Program Základní a po promíchání program Pečení (bez háků), po prvním pečení ještě jednou program pečení na „dodělání“.

Poznámka: 

Sekaná z této pekárny servírovaná s kaší stačila pro 3 lidi k obědu i večeři.