Restovaná kachní játra
Suroviny:
Cibule – přiměřeně velká
300 g kachních jater
máslo
pepř mletý
různobarevná čerstvá paprika
petrželka na dozdobení
Postup:
Nahrubo nakrájenou cibuli (po vláknech) orestujeme (z části) a jak zesklovatí přidáme nakrájenou papriku (na hrubější obdélníčky) a jak je to vše z poloviny orestováno, tak zeleninu dáme na pánvici stranou a pánev přemístíme volným místem nad oheň.
Nyní přidáme na proužky nakrájená játra, orestujeme a okořeníme drceným kmínem, pepřem. Jak se nám jatýrka zatáhnou, tak obsah pánve smícháme dohromady. Restujeme tak, aby játra nebyla zbytečně tvrdá, ale tak akorát.
Pokud chceme můžeme podusit horkou vodou, ale nezapomeňme přidat máslo. (alternativou je přidat decku červeného vína).
Před servírováním přidáme petrželku, nebo libeček.