Buchta Hrk-Hrk, jak ji napsala věrka
Uděláme klasický korpus :
Ušleháme 8 bílků, ke kterým postupně zašleháváme 7 lžic krupicového cukru, potom přidáme 8 žloutků a zašleháme 7 lžic polohrubé mouky a upečeme.
Poté přistoupíme k výrobě „hrk hrk směsi“
Do nádoby (kyblíčku, nebo větší nádobky na uchování potravin) dáme 2 šlehačky (neušlehané), 2 pudinky za studena (Dr.Oetker), ztužovač šlehačky a velký ananasový kompot i se šťávou. Nádobku uzavřeme víkem a děláme s ní silně „hrk, hrk“. Budeme tak dlouho hrkat, až směs zhoustne. Je dobré na tuto činnost využít manžela – lépe mu to pak chutná.
Směsí poté potřeme vychladlý korpus a dáme ztuhnout do lednice.