Domácí nudle
Ingredience:
150g hrubé mouky (vždy jsou to násobky počtu vajec)
1 vejce
1 lžíce vody nebo mléka
Příprava:
Mouku prosejeme na vál, uděláme důlek, vklepneme vejce rozkvedlané s vodou
Nejprve nožem zpracujeme na kašičku, pak hněteme rukama.
Pěkně propracujeme těsto a velmi tence rozválíme.
Placku necháme oschnout, 1x obrátíme během schnutí, abychom to urychlili.
Placku nakrájíme na široké pruhy, ty poklademe na sebe a ostrým nožem krájíme vlasové nudle.
Nudle roztřepeme na válu a necháme doschnout.
Do 1 1/4 litru polévky se dává asi 40-50g usušených nudlí, nebo jak má kdo rád. Nudle se vaří buď mimo, nebo se vhodí do vařící polévky a vaří asi 5-8 minut dle vlhkosti.