Čínské nudle
Čínské nudle
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balení čínských nudlí (250 g),
450 gramů kuřecích prsních řízků,
1 pórek (přiměřeně),
1 paprika (přiměřeně)
3 mrkve
2 jarní cibulky
1/2 kostky masoxu,
1 středně velká cibulka.
sojová omáčka
sůl,
kurkuma nebo curry (dle zvyku),
případně oregáno,
dobré je to protáhnout to se štipečkou chilli
POSTUP PŘÍPRAVY
Na pánvi rozpálíme olej (někdo preferuje máslo) a na něm do zlatova osmahneme nadrobno nakrájenou střední cibuli. Poté přidáme na nudličky nakrájené kuřecí prsa „zatáhneme“ přidáme špetku curry (nebo kurkumy – já kvůli dceři) a dle našeho odhadu přidáme tak cca 1,5 dcl vývaru. Maso dochutíme, ale nedoděláme až do konce.
Začneme s přípravou samotných nudlí.
Nudle dáme do hrnce s osolenou vodou a trochou oleje. Povaříme a po 8 minutách scedíme propláchneme a necháme schládnout.
Nyní na pánvi rozehřejeme opět olej a poté přidáváme zeleninu dle její tuhosti. Nemusíte se striktně držet této skladby, klidně dejte kedluben atp. .. postupujeme vždy tak, že nejtvrdší zeleninu dáme první například mrkev, potom papriku a nakonec pórek s jarní zeleninou. Podusíme a přidáme sójovou omáčku. Až je zelenina hotová, tak přidáme na dodělání kuřecí maso a poté pomalu přidáváme nudle. Za stálého promíchávání dokončujeme a případně dochucujeme.