Nezapomeňte na ocet
a podporuje hubnutí
Mezi velmi účinné zbraně na hubnutí patří tradiční a velmi levné dochucovadlo – ocet. Pokud si ho přidáváte do jídel, zvláště salátů, pak vězte, že vám pomáhá odbourávat tuky a brání vzniku nových zásob.
Roztok kyseliny octové byl v medicíně uváděn jako účinný lék na různé problémy již v antice. Odpradávna se používal na různá bodnutí, štípnutí a otoky. Moderní výzkumy navíc dodávají, že kyselina octová dokáže regulovat také krevní tlak a hladinu krevního cukru.
Současné objevy z Japonska navíc naznačují, že ocet může pomoci i lidem snažícím se zhubnout a získat normální váhu.
Při laboratorních testech vědec Tomoo Kondo prokázal, že pravidelným přidáváním octa do jídelníčku, se sníží ukládání tuku v těle až o deset procent. Kyselina octová totiž v těle aktivuje geny, které produkují bílkoviny působící jako odbourávače tuků.
Při konzumaci tučného jídla je tedy dobré si jako přílohu připravit salát s octovou zálivkou, která napomůže lepšímu zpracování tuků.